Gündem

Tüketici Derneği'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mektup

BURSA Tüketiciler Derneği,  bankalar tarafından yapılan ve hukuksuz olduklarını iddia ettikleri işlemler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi. Mektupta bankaların aldıkları ücretler ve bankalara yönelik gelen şikayetler anlatılırken, destek istendi.

Bursa Merkez Postanesi önünde bir araya gelen tüketiciler derneği üyeleri adına açıklama yapan Genel Başkan Sıtkı Yılmaz, piyasanın en savunmasız tarafının tüketiciler olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, tüketicinin korunmasının devletin sorumluluğu altında bulunduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

“Devlet; 6 bin 502 Sayılı Yeni Tüketici Kanunu’nu yürürlüğe koymakla tüketiciden yana taraf olmuştur. Ancak, uygulamada bankaların milyonlara varan hak ihlallerini dikkate aldığımızda tüketici hukuku adına hiç denetlenmedikleri anlaşılmaktadır. Buna bağlı olarak 2016 yılında gelen toplam 1 milyon 408 bin şikayetin 1 milyon 39 bini bankalara yöneliktir. Rakamlar, bankaların hukuk tanımadığını göstermektedir. Bankaların bu keyfi ve hukuksuz uygulamalarına karşı korunduğu gün tüketici kanunu amacına uygun işliyor demektir. Görüldüğü gibi bankaların haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı tüketici, ciddi mağduriyetler yaşamıştır, yaşamaktadır.”

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bankalarla ilgili açıklamalarını da dikkatle takip ettiklerini ve tüketici derneği olarak desteklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Yıllardır sayın Cumhurbaşkanımızın düşünceleriyle örtüşen hukuk mücadelesini verdiğimizi de kamuoyu bilmektedir. Ülkemiz 2,9 oranında büyürken bankaların yüzde 40 büyümeleri tüketici penceresinden böyle görülmektedir.”

Yılmaz açıklamasının ardından mektubu Cumhurbaşkanına iletilmek üzere postaneye teslim etti. Gönderilen mektupta bankaların aldıkları ücretler ve bankalara yönelik gelen şikayetler anlatılarak, “Bankalarla ilgili karşılıklı hak ve sorumluluğumuzun yerli yerine oturması için desteklerinize tüketici olarak ihtiyacımız bulunmaktadır” denildi.

KAMUPERSONELİ.NET – DHA