Gündem

Tüketiciler Birliği Başkanı: Ramazan Ayında Alışveriş Listesini Tokken Hazırlayın

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’in yaptığı açıklamaya göre, ramazan ayının bereket getirdiğini belirterek, “bereket” denilince de vatandaşların bazı durumlarda her şeyi fazla fazla tüketmek olarak düşündüğünü vurguladı. 

Şahin, bu düşüncenin de insanları fazladan alışveriş yapmaya teşvik ettiğini dile getidi ve vatandaşların liste hazırlayarak alışveriş yapmaya alışık olmadığını kaydetti.

LİSTEYLE ALIŞVERİŞ YAPMAK KILIBIKLIK DEĞİLDİR

Şahin, uzun bir süredir vatandaşa liste hazırladıktan sonra alışverişe çıkmaya teşvik etmeye çalıştıklarını aktararak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kişi ya da aile, ihtiyaçlarını öncelik sıralamasına göre belirler ve bütçesine uygun alışverişini yapar. Zaten doğru olan da budur. Fakat bazı galatımeşhurlar bizi bir hayli zorluyordu. Bunların başında da listeyle alışveriş yapanları kılıbıklıkla suçlamak geliyordu. Her zaman biz ‘listeyle alışveriş yapmak kılıbıklık değildir, aksine bilinçli tüketici olmaktır.’ diyoruz. Listeyle alışverişe gitmedik mi fuzuli ne varsa alıp eve getiriyoruz ve israfa da yol açıyoruz.”

BÖYLECE MANTIKLI ALIŞVERİŞ YAPMIŞ OLACAKLAR

Covid-19 nedeniyle vatandaşın alışveriş yapma alışkanlıklarının daha iyiye evrildiğini belirterek, bu durumun önemli bir adım olduğunu aktardı. Yaşananlar yüzünden evden çıkmanın lüks haline geldiği dönemde, insanların artık temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve bunu yaparken hızlı davrandığına dikkat çekti.

Şahin, insanlara Ramazan ayında “tok karnına alışverişe çıkın” çağrısında bulunduklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ramazanda marketlerin erken saatlerde kapanması bu imkanı kısıtladı. Ramazanda gündüz vakti oruçlu alışverişe gidecek tüketicilerimiz ihtiyaç listesini akşam tok karnına evde hazırlayarak alışverişe gitsinler. Böylece tüketiciler mantıklı alışveriş yapmış olacaklar ve uzun süre kapalı alanda kalmayarak virüs kapma riskini azaltacaklar.”