Gündem

Tüm Araçlar Çipli Takip Sistemine Dahil Edilecek

Otomobillerde çipli sisteme geçiş hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Yapılması planlanan geçiş öncesi kamuoyuna yansıyan bilgilerden bazıları ise şu şekilde:

Tüm araçlara çip takip sistemi getirilerek, trafikte kaçak, çalıntı veya olası bir yasadışı eylemi önlemek adına izleme işlemleri gerçekleştirilecek. Bu izleme işlemleri kapsamında aracın donanımsal teknik bilgileri, hangi akaryakıt istasyonundan ne kadar yakıt aldığı ve aracın seyir alışkanlıklarına ilişkin bilgiler elde edilebilecek.

Vatandaşlar projeyi destekliyor.

Özellikle yaşanan terör faaliyetleri noktasında da faydalı olabileceği düşünülen projenin vatandaşlar tarafından yoğun desteği de mevcut. Ayrıca hırsızlık, çalıntı araç ya da kaçak benzin gibi ihtimallere karşı bir önlem olabilecek bu çalışmanın bir an önce işleme geçirilmesini bekliyorlar.

Bazı vatandaşlar da konuyla alakalı herhangi bir çipe ücret yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. 

HGS tarzı bir yapıya sahip olacak.

Aracın gişelerden geçerken kullandığı HGS tarzı bir yapıya sahip olması beklenen çipli takip sistemlerinin, faaliyete geçişi sürecindeki ücret durumu da soru işaretlerinin yaşanmasına neden oluyor. Bazı vatandaşlar, çipli takip sistemine geçmek istediklerini ancak herhangi bir ödeme yapmak istemediklerini belirtiyorlar.

Kamupersoneli.net | ANKARA