Gündem

Tüm okullar tatil edildi yazısı gündeme bomba gibi düştü! MEB'ten resmi açıklama geldi

Dün sosyal medyada okulların tatil olacağı hakkındaki resmi yazının ardından yapılan açıklamalara ek olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün resmen okulların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren tatil edildiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMUŞTU

Dünyada koronavirüsünün yayılmasını engellemek için tüm okullar tatil edilirken Türkiye’de de okulların ne zaman tatil edileceği merak konusu olmuştu.

MEB RESMİ YAZISI HERKESİ ŞAŞIRTTI

Sosyal medyada resmi ve özel okul öncesi, ilk ve orta okul ile tüm liselerimiz ikinci bir talimata kadar süresiz ve ücretsiz tatil edildiğine dair Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bir resmi yazı olduğuna dair iddia ortaya atılması herkesi şaşırttı. Duyurunun sahte olduğu duyurusu sonrasında ise bugün Milli Eğitim Bakanlığı, Koronavirsü salgınına karşı tedbir olarak 16 Mart 2020 tarihinden itibaren okulların tatil edildiğini resmen açıkladı.

SON DAKİKA TEDBİR KARARLARI AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında bir dizi karar alındı. İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta tatil edilecek.

23 Mart tarihi itibariyle uzaktan eğitim yöntemiyle ve televizyon kanalından eğitimlerine devam edeceklerdir.

Üniversiteler de 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edildi.

Spor müsabakaları Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

Kamu personellerin yurt dışına çıkışları izne tabi olacak.

Vatandaşların da yurt dışı ziyaretlerini bir müddet ertelemeleri önerilmektedir.

Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın da kendilerini 14 gün tecrit etmeleri önerilmektedir.

Cumhurbaşkanının yurt dışı ziyaretleri ertelendi.

Üniversitelerde idari personelin izni YÖK tarafından karara bağlanacak. Okullardaki öğretmenlerin iznine ilişkin de Milli Eğitim Bakanlığımız bir açıklama yapacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK DA AÇIKLAMA YAPACAK

Toplantının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un saat 20.30’da okulların tatil edilmesine ve eğitimin nasıl devam edeceğine ilişkin açıklama yapacağı duyuruldu.

Peki dün ne açıklanmıştı? İşte ayrıntılar..

İKİNCİ BİR EMRE KADAR OKULLAR TATİL EDİLDİ DENİLDİ!

Sonradan sahte olduğu anlaşılan sözde Resmi yazıda, “Dünyada hızla yayılmakta olan ve aldığımız tüm tedbirlere rağmen yurdumuzda da ne yazık ki bir vakaya rastlanmış olduğundan ilgili bakanlıklarla yapmış olduğumuz müzakerelerle ve istişareler sonrasında Korona virüsün yayılmaması adına resmi ve özel okul öncesi, ilk ve orta okul ile tüm liselerimiz ikinci bir talimata kadar süresiz ve ücretsiz tatil edilmiştir.” denildi.

Tüm okullar tatil edildi yazısı gündeme bomba gibi düştü! MEB'ten resmi açıklama geldi

MEB’TEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada ortaya çıkan  süresiz ve ücretsiz tatil hakkında açıklamada bulundu.

Herkesin merak ettiği tatil hakkında MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde bu isimli bir daire başkanı yoktur. Yazı tamamen asılsızdır. Hukuki süreçte başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Tüm okullar tatil edildi yazısı gündeme bomba gibi düştü! MEB'ten resmi açıklama geldi

OKULLARIN TATİL HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm okullar tatil edildi yazısı gündeme bomba gibi düştü! MEB'ten resmi açıklama geldi