Gündem

Tüm Türkiye’nin gözü orada! Bilim Kurulu toplanıyor!

Tüm Türkiye, merakla koronavirüs aşısı ile ilgili süreci merak ediyor. Bugün saat 18.00’de aşı gündemi ile toplanacak olan Bilim Kurulu önemli kararlar alacak. Somut olarak aşı takvimi ortaya konulacak. Toplantının ardından açıklamanın yapılıp yapılmayacağı henüz net değil

115560160-whatsubject.jpg

AŞI GÜNDEMİ İLE TOPLANACAK

Koronavirüs Bilim Kurul bugün saat 18.00’de Sağlık bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Gündeminin aşı olacağı belirtilen toplantıda, aşının dağıtımı ve yapım aşaması ile ilgili somut bir plan ortaya konulacak.

115765607-tv064604555.jpg

İLK OLARAK SAĞLIKÇILAR

Gelen bilgiye göre aşılanacak ilk grup arasında sağlık çalışanları bulunuyor. Riskli grup olarak adlandırılan sağlık çalışanları sonrasında 65 yaş üzeri vatandaşların aşılanması bekleniyor. Toplantıda tüm gruplar tek tek ele alınacak.

AŞI RANDEVULARI BAŞLADI

Aynı zamanda aşı randevularının MHRS ya da E-Devlet üzerinden alınabileceği de belirtildi. İlk risk grubunda olan kişiler, sistem üzerinden bağlı oldukları Aile Sağlık Merkezi, kamu ve özel üniversite hastanelerinden randevu alabilecek.

5fab8e0f55427e0ef4fa60a9.jpg

ÖNCELİKLİ GRUPLAR

İlk aşamada sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşların aşılanması bekleniyor. Aynı zamanda devamında yaşlı, engelli ve koruma evlerinde kalan toplu yaşam alanlarında bulunan yetişkinlere aşı yapılacak.