Gündem

Tunç Soyer'den Yeni Kıbrıs açıklaması: Üç sene önceydi!

Geçtiğimiz günlerde “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım” açıklaması ile gündeme oturan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaparak, “Üç sene önce yaptığım bir açıklamaydı. Ne bugünkü koşullar aynı, ne ben aynı durumdayım; bambaşka hüviyetimiz var” dedi.

TUNÇ SOYER’DEN YENİ KIBRIS AÇIKLAMASI

Kıbrıs hakkında yapmış olduğu açıklamalarının 3 sene önceki açıklamaları olduğunu ifade eden Soyer, “Üç sene önce yaptığım bir açıklama. Cittaslow Genel Koordinatörü iken Kıbrıs’ta 5 şehrimizi birliğe sokmuşken, o gün barış görüşmeleri sürerken yaptığımız bir şeydi. Ne bugünkü koşullar aynı, ne ben aynı durumdayım; bambaşka hüviyetimiz var. Dolayısıyla onu dün yaptığım bir demeç gibi verilmesini sunulmasını büyük haksızlık olarak görmekteyim bu kadar yani” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in , KKTC’de yayımlanan bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak; ancak hiç bırakmıyoruz” şeklinde konuştuğu iddia edilmişti.