Gündem

Tunç Soyer Seçim Vaadini Gerçekleştirdi, Alsancak'taki Elektrik Fabrikası İhalesini Belediye Aldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer seçim vaadini gerçekleştirdi. Bugün ihalesi yapılan Alsancak’taki tarihi elektrik fabrikasını İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Grand Plaza A.Ş. aldı.

İzmir’de uzun süredir atıl durumda olan Alsancak’taki elektrik fabrikasının ihalesi bugün Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirildi. Kısa sürede sonuçlanan ihaleye sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Grand Plaza A.Ş. katıldı. Fabrika 35 milyon TL ihale bedeli ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oldu.

Tarihi Elektrik Fabrikası’nın kentte kazandırılması İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında yer alıyordu. Dünkü büyükşehir belediye meclis toplantısında ihaleye katılma kararı da alındı. İhale için Büyükşehir Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe ve Grand Plaza Şirketi Genel Müdürü Hasan İkat görevlendirildi.

Evrensel’den Metehan Ud’un haberine göre, ihale şartnamesine “kamu kurumları ve belediyeler giremez” maddesi koyan Özelleştirme İdaresi’nin bu kararı ise belediye şirketi olan ve Türk Ticaret Kanunu’na tabi olan belediyenin turizm, kafeterya ve restoranlarını işleten Grand Plaza A.Ş üzerinden aşıldı. Şimdi gözler ihalenin onaylanmasında. İhale onaylandığında Resmi Gazete’de yayınlanacak.,

Soyer’in Kılıçdaroğlu ve Akşener’i Ziyareti

CHP’li Soyer bugün ayrıca, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i TBMM’de ziyaret etti. 

Bu ziyaret Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Tunç Soyer’in, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk kez Ankara’ya gelişi oldu.

Tunç Soyer Seçim Vaadini Gerçekleştirdi, Alsancak'taki Elektrik Fabrikası İhalesini Belediye Aldı

CHP TBMM Grup Yönetim Salonu’nda yaklaşık yarım saat süren toplantı sonrası Kılıçdaroğlu, “Gayet güzel bir toplantı oldu. Demokrasinin güzelliği de bu. Geldiler Ankara’ya, burada belirli yerleri ziyaret edecekler. Anıtkabir’e gidecekler. Daha sonra İzmir’e dönecekler. Hepsinin morali çok iyi. Hizmet verme aşkıyla doldular. Dolayısıyla güzel şeyler yapacaklar, göreceksiniz” dedi. 

Soyer, Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından eşi Neptün Soyer ile birlikte İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tunç Soyer Seçim Vaadini Gerçekleştirdi, Alsancak'taki Elektrik Fabrikası İhalesini Belediye Aldı