Gündem

Tunceli'de Polis Helikopterinin Düşmesine İlişkin Tüm Detaylar (Mürettebatın İsim Listesi)

Tunceli’de bir polis helikopteri ile irtibatın kesildiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak Tunceli Valiliğinden bir açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 11.40 sularında Pülümür ilçesinden havalanan “Sikorsky” tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımının kesildiği belirtildi.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

“Söz konusu helikopterde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiştir. Gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir.”

Helikopterin düştüğü bölgeye Tunceli’nin yanı sıra çevre illerden Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekiplerinden oluşan arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikopterin Pülümür ilçesinin Çambulak ve Kocatepe köylerinin 2 bin 500 metre yüksekliğindeki kırsalına düştüğü öngörülüyor. Ayrıca helikopterin yerinin koordinatlarının belirlendiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak arama kurtarma çalışmaları askeri helikopterler tarafından da havadan devam ediyor. Söz konusu bölgede kar yağışının çalışmaları güçleştirdiği ifade edildi.

6 PROFESYONEL DAĞCI 

Jandarma ve çevre illerden AFAD ekipleri ile Tunceli kent merkezi ve Pülümür ilçesinden ambulansların sevk edildiği bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Erzurum’dan da bölgeye AFAD ekipleri gönderildi.

Erzurum AFAD Müdürü Selahattin Karslı, ekiptekilerin profesyonel 6 dağcı olduğunu anlatarak, “Erzurum’dan AFAD’a bağlı 6 profesyonel dağcı, Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki polis helikopteriyle irtibatın kesildiği bölgeye gönderildi. Ekibimiz bölgeye ulaşmak üzere.” dedi.

112 KOMUTA MERKEZİNE ÇAĞRI GELMEDİ

Tunceli İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, Tunceli’de polis helikopteriyle irtibatın kesilmesinin ardından 112 komuta merkezine herhangi bir çağrı gelmediğini belirtti.

Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özaydın, “Bölge itibarıyla 112 çağrısının komşu illerimize de düşmüş olma ihtimali var. Bingöl, Erzincan ve Erzurum ile müşterek değerlendirdik, 112 komuta merkezine olay yerinden düşen bir çağrı yok. Olay yerine dair hiçbir çağrı almadık.” diye konuştu.

HELİKOPTERDE BULUNANLARIN İSİMLERİ

Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun olduğu öğrenildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA