Gündem

Türk Eğitim Sen Başkanı Geylan'dan Şube Müdürü Atamalarında Torpil Yapıldı İddiasına İlişkin Paylaşım

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Talip Geylan yapmış olduğu paylaşımında Milli Eğitim Bakanlığı’nca ataması yapılacak olan Şube Müdürü alımlarında torpil yapıldığı iddialarını değerlendirdi. 

TALİP GEYLAN’DAN TORPİL İDDİALARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu  paylaşımında söz konusu torpil iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bazı sitelerde ortaya atılan torpil iddialarının üst düzey yetkililer tarafından yalanlandığını ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan konuyu yakından takip ettiklerini dile getirdi. 

Talip Geylan ortaya atılan iddialar ile ilgili olarak gayri ahlaki bir durumla karşılaşılması halinde çalışanların haklarının gasp edilmeyeceğine müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Tarafından Yapılan Açıklama

”Bugün bazı sitelere MEB’in 76.Maddeye dayalı olarak 127 şube müdürü ataması yaptığı haberi yayınlandı. Konuyla ilgili MEB bürokratlarıyla görüştüm; haberin asla doğru olmadığını,1 Nisan’da yapılan sınav için taşra teşkilatına tahsis edilen 513 Şb Md kadrosunun ilana çıktığını habere söz konusu olan atamaların, sadece Bakanlık merkez teşkilatında bir kaç yıldır vekaleten yürütülen yedi sekiz şube müdürünün atamasından ibaret olduğunu ifade etmişlerdir. Bakanlık üst düzey yetkililerinin beyanları bu şekildedir. Konuyu yakinen takip ediyoruz. Habere konu olduğu şekliyle gayri ahlaki bir durumla karşılaşırsak; Çalışanların hak ve kazanımlarının gasp edilmesine müsaade etmeyeceğimizin ve hukuki ve demokratik en sert tepkimizi ortaya koyacağımızın da bilinmesini istiyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA