Gündem

Türk İş'ten Taşerona Kadro Açıklaması: İşçiler Umutlandı

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun taşerona kadro açıklamalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türk İş Genel Başkanı Atalay yaptığı açıklamasında hükümetin bu açıklamasının işçileri umutlandırdığını ifade etti.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay son günlerde hükümet yetkililerinin taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamaları yakından takip ettiklerini dile getirdi ve şu açıklamalarda bulundu;

“4 – 5 MİLYON İNSANIN GÖZÜ KULAĞI BU KONUDA”

“Hükümetin taşeron işçilerle ilgili açıklamalarını olumlu karşılıyoruz. Bizim için umut verici. Bu iş, yıl sonuna kadar çözüme kavuşturulmalı çünkü taşeron işçi sayısı 900 bine, bıçak da kemiğe dayandı. İnsanların artık beklemeye tahammülü kalmadı. Herkes beklentileri karşılayacak bir çözüm bekliyor. 900 bin taşeron işçisi ve bunların aileleri dikkate alındığında toplam 4-5 milyon insanın gözü kulağı bu konuda.”

HÜKÜMETİN ARADAN ARACIYI ÇIKARMASI TALEP EDİLİYOR

“Türk-İş olarak talebimiz, hükümetin aradan aracıyı çıkartması. Bu çalışanlara, devlete maliyetleri neyse o ücretin verilmesi. Memur işi yapanın memur, işçi işi yapanın işçi olması.”