Gündem

Türk Mühendisler Geliştirdi: Polisler İçin Yeni Haberleşme Sistemi

Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında imzalanan sözleşme kapsamında Ankara ve İstanbul’daki polisler milli kriptolu haberleşme sistemini kullanacak. Bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğünün Ankara ve İstanbul illerinde uçtan uca güvenilir haberleşme ihtiyacının karşılanması amacı ile milli kriptolu DMR Telsiz sistemi kurulacak.

POLİSLER İÇİN YENİ TELSİZ SİSTEMİ

Bu sistem ASELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirildi. Geliştirilen telsiz sistemi Emniyet Genel Müdürlüğü için ilk etapta 15 ilde hizmete sunuldu.

Bunun ardından ikinci etapta 7 il için de sözleşme imzalandı. Üçüncü etap olacak Ankara ve İstanbul illerinin de tamamlanması ile Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye’nin üçte birinde yeni haberleşme sistemine sahip olacak.

ASELSAN DMR Geniş Alan Sistemi kurulacak. Bu sistem ile İl Emniyet Müdürlükleri, telsiz üzerinden veri yapabilme kabiliyetine sahip olacak. Bunun yanı sıra sistem ile bazı uygulamalar da emniyet birimleri tarafından kullanılacak. Bu uygulamalar “Araç ve Personel Takibi Uygulaması, Veri Tabanı Sorgulama Uygulaması, Mesajlaşma Uygulaması, Telsiz- Telefon Aramaları ve Operatör Konsolu” şeklinde belirtildi.

YENİ TELSİZ MODELİ 

Söz konusu proje kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile iş birliği çerçevesinde mekanik ve elektronik standartları en küçük boyutlar içinde karşılanmış sağlam, güvenilir ve kullanımı kolay 3700 modeli el telsizi kullanımı da olacak. Bu telsiz modeli de ASELSAN tarafından geliştirildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA