Gündem

'TürkAkım Projesi' 13 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!

“TürkAkım: Türkiye Ekonomisi ve Enerji Güvenliğine Etkileri” toplantısına katılan Ekonomi ve Dıs Politika Arastırmalar Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen burada bir konuşma gerçekleştirdi. Yapmış olduğu konuşma kapsamında önemli açıklamalarda bulunan EDAM Başkanı Ülgen TürkAkım projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

13 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

EDAM Başkanı Sinan Ülgen, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin Türkiye ayağında 225 kilometrelik bir inşaat yapılacağını belirtti. Proje kapsamında yapılacak inşaatta doğrudan 4 bin, dolaylı 8 bin ve zincirleme olarak bin 500 kişinin çalışacağını aktaran Sinan Ülgen toplamda 13 bin 500 kişiye istihdam oluşturulacağını vurguladı. 

1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPILACAK

Söz konusu yatırım yapılacağını ifade eden Ekonomi ve Dıs Politika Arastırmalar Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen;  “Yaptığımız ekonomik etki analizi kapsamında ayrıca 100 milyon dolarlık ek hane halkı geliri ortaya çıkacak. Projenin 225 kilometrelik kara kesimi inşaatı kapsamında gayrisafi milli hasılaya 546 milyon dolarlık katkı sağlanacak.” açıklamalarında bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA