Gündem

Türkiye Avrupa Birliğine Girebilir

 Almanya Adalet Bakanı Heiko Mass ve Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ülkesindeki Der Spiegel dergisine konuştu.

Almanya Adalet Bakanı yaptığı konuşma esnasında Türkiye’nin Avrupa Birliğine adaylığını şahsi olarak desteklediğini dile getirdi ve bir de eleştiride bulundu Alman Adalet Bakanı ‘Adalet, Özgürlük ve Güvenlik’ başlığına sahip 24. faslın açılması ve ‘Yargı ve Temel Haklar’ 23.faslınında onunla birlikte desteklenmesi gerektiğini söyledi. Mass Türkiye’de basın özgürlüğünün sağlanması ve bir hukuk devletinde olması gereken adaleti temin etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dergiye görüşlerini belirten Savunma Bakanı Türkiye’nin direk Avrupa Birliği (AB)’ ne alınmasının yerine görüşmelerin devam etmesinin gerektiğini savundu ve gerekli şartların yerine getirilmesinin beklemenin doğru olacağını savundu. Görüşmelerin olumlu geçmesi sonucunda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınmasının doğru olacağını dile getiren Von der Leyen Ankara’yla görüşmelerin çok önemli  olduğunu dile getirdi. Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacı ana başlıklı toplantılar Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde önemli bir noktaya sahip. Sık sık gerçekleşen sığınmacı toplantılarında Türkiye AB ülkelerine tam üyelik talebini dile getiriyor. Bazı ülkeler buna karşı çıkarken Almanya’nın başı çektiği bir grup AB ülkesi ise Türkiye’nin Avrupa Birliği ‘ne katılmasının AB ülkeleri için büyük faydalar sağlayabileceğini dile getiriyor.

Kamupersoneli.net