Gündem

'Türkiye'de 100 Bin Sosyal Hizmet Uzmanı Açığı Var' Kapatılması İçin Ne Yapılıyor?

Sosyal Hizmet Toplulukları Etkileşim Platformunca (SOHEP) düzenlenen “Sosyal Hizmet İstihdam Zirvesi”, Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde başlangıcını yaptı.

Sosyal Hizmet İstihdam Zirvesi

Sosyal Hizmet İstihdam Zirvesi’ne ürkiye ve KKTC’deki üniversitelerin sosyal hizmet bölümü öğrenci topluluk başkanları ve temsilcileri ile akademisyenler ve çeşitli bakanlıklarda görev yapan sosyal hizmet uzmanlarının katılım yaptığı görüldü.

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Güzel, sosyal hizmet uzmanlarına, insanların sosyal haklarını koruyacak çalışmaların olmasından mütevvellit herkese büyük görev düştüğünü söyledi.

Temel Göreviniz Sorunları Çözme!

Zirve’nin açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Güzel şu ifadelere yer verdi:

“Siz öyle bir mesleğin üyesi olacaksınız ki çalışma alanlarınızı düşündüğümüzde yerine göre anne baba, yerine göre de evlat olacaksınız. Her bireyin kendi başına halledemeyeceği sorunları çözmek, onların iyi hale gelmesini sağlamak temel göreviniz. Oldukça önemli bir işiniz var.”

Sosyal Hizmetler Uzmanlarına Büyük Görevler Düşüyor

Prof. Dr. Güzel, insanların sosyal haklarını koruyacak çalışmaların içerisinde olan, sosyal hizmet uzmanlarına çok büyük görevler düştüğünü ifade ettiği konuşmasında şunları belirtti:

“Dünyanın genç nüfusa sahip önde gelen ülkelerinden birisiyiz. Gençlerin okuması gerekiyor elbette. Bu mezunların iş bulma alanı ise genç nüfusa oranla oldukça kısıtlı. Devletimiz son 10 yılda önemli aşamalar katetti ama yapmak istediğimiz, bu makası, aradaki farkı daraltmaya çalışmak.”

100 Bin Sosyal Hizmet Uzmanı Açığı Nasıl Kapatılacak?

Sosyal Hizmet İstihdam Zirvesi’nin, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildiğini bildiren SOHEP Başkanı Metehan Karataş ise son zamanlarda sosyal hizmetler uzmalarının ciddi sorunlar yaşadığını ve TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de 100 bin sosyal hizmet uzmanı açığı bulunduğunu, bu açıklarının kapatılması için kurumlarla iletişim içinde olduklarını ve bu konuda alım yapılması için en kısa zamanda çalışmalara başlanılacağını belirtti. Metehan Karataş;

“Herkes birbirinin meslek alanına müdahelede bulunuyor. Sosyal hizmet uzmanlığında da aynı şey geçerli. Bu zirveyle amacımız sosyal hizmetin doğru şekilde tanıtımını yapmak ve istihdam konusundaki engelleri ortadan kaldırmak.” ifadelerine yer verdi.

Karataş ayrıca, zirvenin sonunda hazırlayacaklarını raporu ilgili kurumlara ileteceklerini vurguladı. Dört farklı oturum halide gerçekleştirilecek oturumların yarın sonra ereceği belirtildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. hükümeti̇mi̇z i̇nşAllah sesi̇mi̇zi̇ duyr ve bu açiği atamalarla gi̇deri̇r.a