Gündem

Türkiye'de 2 hafta sonra corona virüs aşılaması başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yeni tedbirleri açıkladığı koronavirüs mücadelesinde çok kritik bir duyuru daha yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında aşı ile ilgili son durumu paylaştı ve aşılama hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Aşı konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya ulaşabileceklerdir. Önümüzdeki ay sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla inşallah başlayacaktır.”

3 AY İÇİNDE SALGIN KONTROL ALTINA ALINACAK

Sabah’ta yer alan habere göre 90 günde 50 milyon aşı yapılacak ve salgın kontrol altına alınacak. Bu doğrultuda 2021’in ilk çeyreğinde, 25 milyon 500 bin kişiye iki doz aşı yapılacak. Öncelik kronik hastalar ve sağlıkçılarda olacak. Salgın iyice yaygınlaşırken Türkiye’de gerekli tedbirler ve kısıtlamalar devreye alınıyor ve salgının önü kesilmeye çalışılıyor. Bunlarla da salgın seyrinde düşme olmazsa devreye yeni yol haritası girecek ve durum planına göre 3 ay içinde salgın kontrol altına alınacak. 

AŞI ÜCRETSİZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında aşının ücretsiz olacağını ifade ederek “Dünyanın neresinde olursa olsun aşı çalışmalarıyla ilgili her gelişmeyi yakından takip ediyor. Başarı oranları yüksek olanlarla sözleşmeler imzalıyoruz” dedi. Ayrıca aşının Türkiye’de ücretsiz olacağını da belirtti. 2021’in ilk çeyreğinde, kişi başı iki doz olmak üzere 25 milyon 500 bin vatandaş aşılanmış olacak.

İLK AŞIYI BAKAN KOCA OLACAK

Tüm bunların yanı sıra Bilim Kurulu’nun “öncelikli” dediği kişilere ücretsiz yapılacak aşıdan kademeli olarak sağlık personelleri, kronik hastalar, 65 yaş ve üzeri, güvenlik görevlileri, kuryeler ve havayolu çalışanları yararlanacak ve diğer vatandaşlar ise aşıyı eczanelerden cüzi bir miktar karşılığında alabilecek. İlk aşıların 11 Aralık’ta uygulanacağı duyurulurken ilk iki doz aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olacak.