Gündem

Türkiye'de Tek Kart Dönemi Başlıyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yeni bir kart çıkaracaklarını ve bu kartla bütün işlerin yapılabileceğine ilişkin açıklamada bulundu.

‘Türkiye Kart’ isimli yeni bir kart çıkaracaklarını belirten Ulaştırma Bakanı, bu kart ile bütün illerde toplu taşımaya binilebileceğini belirtti. Söz konusu kart PTT’den alınacak. 

Türkiye Kart

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılında yeni bir kart uygulamasına geçmek için çalışmaların yapıldığını belirtti. Projenin isminin ‘Türkiye Kart’ olacağını belirten Bakan Aslan, PTT’nin 4 bin 600 noktasından bu karta ulaşılabilineceğini aktardı.

Tek Kartla Bütün İşler Yapılabilecek

Projelendirilen karta ilişkin açıklamada bulunan Arslan, kredi kartı ile yapabildiğiniz bütün işlemleri bu kart ile yapılabileceğini belirtti. Bununla sınırlı olmadığını belirten Arslan, İstanbul başta olmak üzere tüm belediyelerle anlaşmalar yapıldığını, otobüsten metroya kadar birçok ulaşım aracında geçerli olacağını kaydetti. İl değiştirildiğinde ayrı bir kart alınmasına gerek kalmayacağını belirten Bakan Arslan, hayata geçirilecek kartın; milli parklarda, müzelerde, uçaklarda her yerde geçerli olacağını belirtti.

Tek kartla her türlü finansal işlemlerin yapılabilmesini amaçladıklarını belirten Arslan, dünyada bu örneklerin çok az olduğunu belirtti. Ayrıca, birçok ülkeye de ihraç edilebileceğini aktardı.

Günde 4 Bin Kişi Sisteme Giriyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamalarında, PTT’nin yeni bir hizmet vermeye başladığına da değinen Ahmet Arslan, PTT’nin araçların muayene ve kilometre bilgilerinin öğrenebildiği bir hizmeti devreye soktuğunu ifade etti.

Söz konusu uygulamanın, 1 ay içerisinde 128 bin kişinin bu sorgulamayı yaptığını aktardı. Günde 4 bin kişinin bu uygulamaya giriş yaptığını belirten Bakan Arslan, gelecek yıl bu rakamın 10 katına çıkmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA