Gündem

Türkiye'den Yunanistan'a Sert Tepki: Siyasete İnsanlığı Karıştırmayın

Yunan mevkidaşı Dendias’ın, söz konusu tahliyenin Yunanistan, Cibuti’deki Avrupa Birliği makamları ve Cibuti Dışişleri Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştiği yönündeki sosyal medya mesajına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan değerlendirme geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Bakan Çavuşoğlu konu hakkındaki açıklamalarında “Bari insani konuları siyasete alet etmeyin. Üç Yunan denizciyi teşekkür etmeniz için değil, insani görevimiz olduğu için memnuniyetle Cibuti’den getirdik.” ifadelerine yer verdi.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin Cibuti’den yaptığı tahliyeye Yunan denizcilerin de dahil edilmesi ricasının bizatihi Yunan Dışişleri’nden notayla geldiğine, Bakan Çavuşoğlu’nun bu resmi talebi insani mülahazalarla değerlendirip yardımcı olunması için gerekli talimatları verdiğine dikkati çekti.

Konu ile ilgili olarak Yunan makamlarının resmi talebi üzerine, Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliğinin yardımıyla ülkede mahsur kalan 3 Yunan denizci önceki gün THY’nin tahliye uçağıyla Türkiye’ye getirilmişti. Bununla birlikte uçaktan indikten sonra Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliğine ait özel araçla Edirne’deki İpsala sınır kapısına götürülmüşlerdi.