Gündem

Türkiye Dünyanın İlk KKKA Aşısını Üretecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da AK Parti İl Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Sağlık Bakan’ı Recep Akdağ’a, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz eşlik etti. Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ kene konusuna dikkat çekti. Nisan ve mayıs aylarında kene görülme riski yüksek olan şehirlerde bilgilendirme çalışmalarının yapıldığını ifade eden Bakan Akdağ, kene aşısı konusuna da değindi. 

KENE KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

Kenelerin neden olduğu, kırım kongo kanamalı ateşi hastalığının bu mevsimlerde görülme risklerinin artmasına değinen Bakan Akdağ, KKKA aşısı içinde açıklamalar yaptı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde. “Mayıs, haziran, temmuz aylarında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılan ve hastalığın yayılabildiği bölgelerde hayvanlarla temas eden ya da hayvanların bulunduğu yerlere girip çıkan herkes mutlaka akşam evine gittiğinde vücudunun bir yerine kene yapışmış mı bunun kontrolünü yapmalıdır. Çünkü erken dönemde tespit edilir de o kene sağlık çalışanı ya da hekim tarafından yerinden çıkarılırsa virüsün bulaşma ihtimali çok azalıyor.”

TÜRKİYE DÜNYANIN İLK KKKA AŞISINI ÜRETECEK

“Aşı konusu Erciyes Üniversitesi ile yürüttüğümüz faaliyettir. Zannediyorum sekizinci yılını doldurmuş olabilir. Türk bilim insanları çok sıkı şekilde çalıştılar, bakanlık olarak biz kendilerine destek verdik. Şu anda aşı keşfedilmiş durumda. Yani Türkiye bir virüs aşısını üretebilecek duruma geldi. Başka bir firmanın lisanslı aşısını değil, orijinal bir aşıyı. Dünyanın ilk KKKA aşısını inşallah Türkiye üretmiş olacak. Biraz daha zamana ihtiyaç var. İnsanlar üzerinde de bazı araştırmaların yapılması lazım.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum