Gündem

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Yeni Yönetimi Seçildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyeleri sandık başına gittiler. B Sandık başına giden üyeler 3 yıl süre ile görev yapacak yeni yönetimi seçmek için oylarını kullandılar. Yapılan seçimde iki liste kafa kafaya gitti. Sonuç olarak seçimi Turgay Olcayto’nun Başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu kazandı. 
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin 45. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Düzenlenen 45. olağan genel kurul toplantısı 2 gün sürdü daha sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyeleri yeni yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gittiler.  
 
Oylama sabah saat 09.00 ile akşam 17.00 arasında oldu ve oylamaya katılan üye sayısının 788 olduğu belirtildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cağaloğlunda bulunuyordu. Seçimler ise Burhan Felek konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferans salonunda yapılan seçimlerde Turgay Olcayto’nun başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu ile Sedat Bakıcı’nın Başkanlığını yaptığı Emeğe Saygı Grubu yarıştı. Ayrıca seçimlere 2 kişi bağımsız olarak katıldılar. Bu kişiler Seracettin Zıddıoğlu ile Şükrü Disanlı’dır. Oy kullanma saat 17.00 itibari ile sona erdi ve oy sayımları şuan için sürüyor. Şuan kadar 611 oy açıldı. Bu oyların 450’si Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubuna çıktı, diğer 161 oy ise Emeğe Saygı grubuna çıktı.  
 
Batuhan TEMEL / Kamupersoneli.net