Gündem

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Darbe Girişimlerini Kınadı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK), FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.


TGK Başkanı Nuri Kolaylı, mesleğin sorunlarını paylaşmak, birliğimizi pekiştirmek ve bağımızı güçlendirmek için yurdun dört yanından Ağrı’ya geldiklerini anımsattı.

Darbe girişiminin endişe verici olduğunu ifade eden Kolaylı, “Gazetecilik mesleğinin, milletin değerlerinin dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da yaşanılır kılınması adına tüm zorluklara rağmen mücadelesini sürdüren bizler, büyük bir karar ve inançla dün geceden itibaren yaşanan darbe girişiminin demokrasimiz adına endişe verici olduğunu ifade ediyor ve şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz.” dedi.

Türkiye’nin sorunlarının çözümünün ancak ve ancak demokratik sistemde olabileceğini belirten Kolaylı, şunları kaydetti:

“Seçimle gelinen makamlardan, seçimle uzaklaştırılacağına ve hesabın halka verilebileceğini farklı düşüncelerin zenginlik görülmesini, bir başkasına hayat hakkı tanımayan yaklaşımların Türkiye’nin gündeminden bir daha gelmemek üzere düşmesi gerekir. Güvenlik güçleri ancak ve ancak vatanın birliğini korumaması maksadıyla kullanılabilir. Milli iradenin üzerinde başka bir beşeri gücü kabul etmediğimizi haykırıyoruz. 7 federasyonu ve 93 cemiyetten oluşan Başkanlar Kurulu için hazır bulunduğu Ağrı’da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu mensupları olarak diyoruz k, bizler en zor zamanda en zor şartlar altında birliğimizi, beraberliğimizi ve kararlılığımızı muhafaza edeceğiz.”

Kolaylı, demokrasi adına Türk halkı ve Türk medyası dün gece önemli bir sınav ve bir de şehit verdiğini dile getirdi.

Dün yaşananların Türkiye’de darbe zihniyetindekiler için asla eskisi gibi olmayacağını gösterdiğini aktaran Kolaylı, şöyle devam etti:

“Çünkü geçmiş dönemlerde sadece devlet tekelinde olan günümüzde ise bağımsız ve özgür yayın yapan medya, tüm gücüyle bu tür girişimlerin karşısında duracak ve engellemesine katkı sağlayacaktır. Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken darbe girişimini ve terörü lanetliyor, başta basın şehidimiz olmak üzere hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerimize Allah’tan rahmet ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”

Toplantıya, Ağrı Valisi Musa Işın ve TGK Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. 

Kamupersoneli.net | AA