Gündem

Türkiye geneli için tarih verilerek uyarı yapıldı! Perşembe’den sonra etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada mevsim ortalamasının üzerinde geçen hava sıcaklıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren azalarak hafta sonunda mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.”

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Yapılan açıklamanın devamında ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren azalarak hafta sonunda mevsim normalleri civarına düşeceği vurgulandı.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden de açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği bölgede, yağışların Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Erzincan ile Iğdır çevrelerinde ise yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

Açıklamanın devamında gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, sıcaklık mevsim normallerinde seyrederken, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bildirildi.