Gündem

Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk'tan Vergi Eleştirisi! 'Nerede Adil Gelir Dağılımı'

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar ile gelir vergisi ve diğer alanlarda yapılan vergi düzenlemelerine ilişkin eleştirilerde bulundu. 

VERGİ DÜZENLEMESİNE YÖNELİK ELEŞTİRİ

Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, konuya dair yapmış olduğu paylaşımlarda, yeni getirilen sistemin az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi alınacağını ifade etti. Kamu Sen Başkanı Koncuk açıklamalarında ayrıca, yarım puanlık maaş zammına atıfta bulunarak MTV’ye getirilen yüzde 40’lık zammı eleştirdi. 

İSMAİL KONCUK’UN PAYLAŞIMLARI

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar şu şekilde,

* Orta vadeli planda 2018’de vergi dilimi indirimi beklerken artıyor. Geliri brüt 30 bin lira olanın gelir vergisi %27’den %30’a yükseltiliyor.

* MTV’de ise,1000 TL ödeyen, 2018’de 1400 TL ödeyecek. Bu %40 zam demektir. Memur ve emekliye yarım puan dahi çok görülürken, bu kabul edilemez.

* Bı uygulama ile çok kazanandan az vergi, az kazanandan daha çok vergi alınacaktır. Nerede kaldı adalet nerede kaldı adil gelir dağılımı?

* Şimdi bekliyoruz % 15’lik vergi dilimi ne kadar olacak, memurlar kaçıncı ayda %20’ye geçecekler? Burada bir yiğitlik yapılacak mı, görelim?

* Memur ve emekliye 2018’de 4+3 zam verilecek? Bu gerçeği göz ardı ederek oluşturulacak bir orta vadeli plan orta direği tamamen yıkacaktır.

* Tabi, MTV %40 zamlanırken, 0,5 puanlık artışı başarı diye takdim edenler utanır mı?  Bilinmez, ancak memur ve emekliler bu defa unutmayacaktır!

Kamupersoneli.net – ANKARA