Gündem

Türkiye Kar ve Yağmura Teslim Oluyor ! Meteoroloji'den Çok Önemli Uyarı

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları 6- 12 derece arasında azalacak.

Konu ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada soğuk hava ile birlikte Karadeniz bölgesinin yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda kar yağışının görüleceği belirtildi.

GECE SIFIR DERECE OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava sıcaklıkları Erzurum’da 1-2, Ankara’da 6-7, İstanbul’da 9-10, İzmir’de 11-12, Antalya ve Adana’da 16-17 derecelere düşecek. Gece ise en düşük sıcaklıkların yurdun iç kesimlerinde 0 derece olacağı belirtiliyor.

BUZLANMA UYARISI

Bugün etkili olan sağanak yağış çarşamba günü de devam edecek. Yağış toplamının metrekarede 100 kg ulaşılacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra yapılan açıklamalara göre sel, su baskını, heyelan ve yüksek kesimlerde kardan dolayı buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa’nın ve Elazığ’ın doğusunda da kuvvetli sağanak yağış beklenmektedir.

Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’de kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan ve Tunceli’nin doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur beklenmektedir. Bu kapsamda yaşanacak olan buzlanmalara karşı uyarı yapıldı.