Gündem

Türkiye'nin Arama Motorunun Adı Belli Oldu

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell’in düzenlediği Yaani’nin tanıtım etkinliğine katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Terzioğlu yaptığı konuşmasında kendi arama motoruna sahip olmanın Türkiye’yi dünyada sayılı ülkeler arasına soktuğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Terzioğlu “Artık veri en önemli güç. Ülke olarak bu yeni dönemde söz sahibi olmak istiyorsak dijital verilerimizi kendi ülkemizde tutmak ve bunları işleyerek yenilikçi servislere dönüştürmek zorundayız.” dedi.

HEPİMİZİN DESTEĞİ İLE BÜYÜYECEK

Ayrıca Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu açıklamalarında “Bugüne kadar geliştirdiğimiz servisler sadece Türkiye’de değil dünyada da milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Şimdi Yaani ile bir adım daha atarak en fazla veri üreten servislerden birisi olan arama motoru pazarına giriyoruz. Bu Turkcell’in değil Türkiye’nin arama motoru. Hepimizin desteği ile büyüyecek.” dedi.

DAHA İYİ ARAMA SONUÇLARI ÇIKARACAK

Ayrıca Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu 2016 yılında Türkiye’nin en büyük veri merkezinin Gebze’de olduğunu ifade etti. Ayrıca Kaan Terzioğlu konu ile ilgili olarak açıklamalarını sürdürdü ve “Veri merkezini yapıp işin içinden çıkamayız. Önemli olan bu veri merkezi üzerinde çalışan servisleri de geliştirmek. Yaani’nin verilerini de Gebze Veri Merkezimizde saklayacağız. Türkiye’nin kullanım alışkanlıklarına göre tasarlanan Yaani, Türkçeyi çok iyi anlıyor. Biz arama yaptıkça o öğreniyor. Bu sayede her seferinde karşımıza daha iyi arama sonuçları çıkartacak.” diye aktardı.

EKOSİTEMİ DE BÜYÜTECEK

“Türkiye’nin arama motoruna isim ararken, hem Türkçe hem akılda kalıcı ve basit olmasını istedik. Türkçe’de çok fazla kullandığımız bir kelime olan Yaani bizim hedefimiz olan Ortadoğu ve Rusya pazarlarında da kullanılan bir kelime.” diyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Yaani Türkiye’deki mobil ekosistemi de büyütecek.” ifadelerini kullandı.

APPSTORE VE GOOGLE PLAY İLE İNDİRİLEBİLECEK

Kaan Terzioğlu açıklamalarında “Arama motoru üzerinde yapılan aramalarda biriken verinin ülkemizde saklanarak mevzuata uygun şekilde işlenmesiyle ülke ekonomisine de katkı sağlayacağız. Bu adım Büyük Veri Platformu’nun oluşmasının da temelini oluşturacak.” ifadelerine yer verdi ve vatandaşların yeni arama motoru Yaani’yi hem AppStore hem de Google Play uygulama mağazalarından telefon ve tabletlerine ücretsiz indirerek kullanmaya başlayabileceklerini ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET 
ANKARA