Gündem

Türkiye'nin En Girişimci ve Yenilikçi 50 Üniversitesi Açıklanıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yarın Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesini kamuoyuyla paylaşacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, yarın TÜBİTAK’ta düzenlenecek basın toplantısı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanacak.

Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesinin belirlendiği endeks, üniversiteler arası rekabetin artmasına, böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları gibi 23 göstergeye göre sıralanıyor. 

Bu yıl beşincisi açıklanacak endeks çalışmalarına, YÖK ve TÜİK’in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TPE, TTGV, TÜBA ve üniversiteler katkı sağladı.

Kamupersoneli.net – AA