Gündem

Türkiye Vodafone Vakfı'ndan 29 Milyon Liralık Sosyal Sorumluluk Yatırımı

Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 29 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle bugüne kadar 3,5 milyonun üzerinde insanın hayatına dokundu.

Vodafone açıklamasına göre, Türkiye Vodafone Vakfı, toplumsal gelişime Dijital Dönüşüm ile katkıda bulunmak hedefiyle 9 yıl önce başlattığı sosyal sorumluluk atağına yatırımlarını artırarak devam ediyor.

‘Teknoloji Hayatın Hizmetinde’ yaklaşımıyla öncelikli olarak engellilerin hayata aktif katılımı ve kadınların güçlendirilmesine odaklanan Türkiye Vodafone Vakfı’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırım miktarı 29 milyon TL’ye ulaşırken, vakıf 3,5 milyonu aşkın kişinin de hayatına dokundu.

Önce Kadın programı ile 670 bine yakın kadını bilgilendirerek, girişimcilik yoluyla ekonomiye kazandırarak, kendilerini güvende hissetmelerini sağlayarak güçlendiren Türkiye Vodafone Vakfı, 140 bini aşkın engelli ve sosyal dezavantajlı bireyin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını destekledi. Son olarak, Türkiye’de ‘Dijital Kalkınma Seferberliği’ başlatan Türkiye Vodafone Vakfı, yaşları 7 ile 14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi verilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-“Sosyal sorumluluk hamlesine tüm hızımızla devam ediyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, vakfın oluşturduğu sosyal ihtiyaç haritası çerçevesinde gelecek dönemde daha da güçlü bir Türkiye için sosyal yatırımlarını artıracaklarını bildirdi. Süel, şunları kaydetti:

“Vodafone olarak, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 9 yıl önce Türkiye’nin dijital dönüşüm ile kalkınmasını desteklemek amacıyla başlattığımız sosyal sorumluluk hamlesine tüm hızımızla devam ediyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizde 3,5 milyonu aşkın insanımıza dokunurken, 29 milyon TL tutarında sosyal yatırım yaptık. Türkiye için oluşturduğumuz sosyal ihtiyaç haritasını sürekli güncelliyor ve yatırımlarımızı bu doğrultuda sürdürmeye devam ediyoruz.

İki buçuk yıl önce duyurduğumuz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin önemli bir ayağını ülkemizde toplumsal gelişime destek vermek için yaptığımız sosyal yatırımlar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 2011 yılından itibaren yürüttüğümüz kadını güçlendirme çalışmalarımızı 2013 yılında Vodafone Önce Kadın programı altında topladık. Türkiye’de ilk kez kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetleri tek çatı altında buluşturduk. Bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sunduğumuz bu programla, kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadık, ekonomiye katılımlarını ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmalarını da destekledik.”

Vodafone Önce Kadın programı kapsamında kurdukları iş birlikleri ve geliştirdikleri projelerle bugüne kadar 670 bine yakın kadına ulaştıklarını hatırlatan Süel, “Dokunduğumuz alanlardan bir diğeri de birçok zorluğa göğüs germek zorunda olan engelli ve sosyal dezavantajlı bireyler. Onlara destek olmak amacıyla 2008 yılında Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında Düşler Akademisi projesini hayata geçirdik. Düşler Kulübü programı altında da engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve servisleri onlara sunarak hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Süel, tüm bu çalışmalarla bugüne kadar 140 binden fazla engelli ve dezavantajlı bireyin hayatına dokunduklarını kaydetti.

“Dijital Kalkınma Seferberliği ile teknoloji üreten nesiller yetişecek”

Türkiye için yeni bir sosyal yatırım hamlesi başlatmaya hazırlandıkları bilgisini paylaşan Süel, gelecek dönemde Türkiye’nin mobil teknolojilerin gücüyle kalkınması ve ihtiyaç sahibi daha fazla insana dokunmak için yatırımlarını artırma kararı aldıklarını dile getirdi. Süel, şu açıklamalarda bulundu:

“Dijital Dönüşüm vizyonu doğrultusunda eğitimde de dijitalleşmenin öncüsü olmayı hedefliyoruz. Türkiye’de Dijital Kalkınma Seferberliği başlatmaya hazırlanıyoruz. Dijital Dönüşüm Hareketi’nin önemli bir parçası olacak Dijital Kalkınma Seferberliği, aynı zamanda Vodafone’un Türkiye’deki 10. yılını taçlandıracak bir proje olacak. Bugün tüm dünyada bir kodlama rüzgarı var. Kodlama eğitiminin Türkiye’de de yaygın bir eğitim politikası haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de yaşları 7 ile 14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi vereceğiz.

Bu eğitimler sayesinde çocukların sadece teknoloji tüketicisi olmayıp, yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını da öğrenmelerini istiyoruz. Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine katkıda bulunmayı arzuluyoruz. Bu yönüyle kodlama, liderliğini yaptığımız Dijital Dönüşüm vizyonumuzla da doğrudan örtüşüyor. Vodafone olarak, çocukların hedeflediğimiz dijital bağlantılı Türkiye’nin mimarları olacağına inanıyoruz.”

Kamupersoneli.net | AA