Gündem

Türkiye'ye deprem mesajı! 31 ülkeden destek yağdı

Elazığ ‘ın Sivrice ilçesinde 6,8 şiddetindeki depremin ardından tüm dünyadan Türkiye’ye taziye ve destek mesajları geliyor. 31 ülkenin dışişleri bakanları ile 17 ülkenin dışişleri bakanlıkları sosyal medya hesapları Twitter’dan başsağlığı dileğinde bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ve eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, depremde yaşamını yitirenlere baş sağlığı diledi. Trudeau, “Bu akşam Türkiye’den yıkıcı bir haber geldi. Kalbimiz yaralananlarla veya bugünkü depremde bir yakınını kaybedenlerle” dedi.

İşte o ülkelerden gelen mesajlar…

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti ve yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ile Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani, Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak, yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu arayarak, taziye ve destek mesajlarını iletti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Çavuşoğlu’nu telefonla aradı. Çavuşoğlu’na taziye ve “geçmiş olsun” dileklerini ileten İranlı ve Hollandalı bakanlar, yardıma hazır olduklarını dile getirdi.

Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışında Yaşayan ​​​​Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tangara da Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak, başsağlığı diledi. 

Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ahmed İsa Avad, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak, “Hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dualarımız zor günlerde her zaman Somali halkının yanında olan Türk halkına.” şeklinde konuştu.