Gündem

Türkiye’de corona virüsü hastalarına elektronik kelepçe takılacak!

Corona virüsü salgını Türkiye’de etkisini göstermeye devam ediyor. Artan vakalar karşısında yeni tedbir açıklamaları geliyor. Son olarak ise Sağlık Bakanlığı’nın corona virüsü hastalarına elektronik kelepçe benzeri bir bileklik takılması için proje hazırlığında olduğu öğrenildi. Yeni bileklikler ile beraber corona virüsü hastaları evden çıkarken bileklik uyarı verebilir.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın haberine göre; pozitif olup evinde karantinada kalması gerekirken dışarı çıkanlara yönelik yeni bir uygulamaya gidiliyor. Kesinlikle bileklik uygulaması yapılacak.

Türkiye’de corona virüsü hastalarına elektronik kelepçe takılacak!

Merkezdeki alarm çalacak

Sağlık Bakanlığı 2 farklı model üzerinde duruyor. İlki pozitif olan ve evinde karantinada kalması gereken her kişiye bileklik takılması ve olması gereken yerden ayrıldığında merkezdeki alarmın çalması…

Hem evde hem de merkezde alarm çalacak

İkinci model yine aynı mantıkla çalışıyor, ancak eve bir cihaz konuluyor, kişiyi bu cihaz takibe alıyor. İlkinde kişi dar bir alanda çıksa dahi alarm çalabildiği dikkate alınarak, eve bir kutu halinde ikinci cihaz konuluyor.

Daha bu kutudan belirlenen sınırlar aşıldığında cihaz alarmını çalarak uyarı veriyor, daha uzağa gittiğinde ise merkezdeki alarmı çalıştırıyor. Ayrıca bu kutu yerinden hareket ettirildiğinde de merkezi uyararak kişinin yerinden kıpırdatmasının önüne geçiyor.

Bakan Koca hangisinin daha faydalı olduğunu tespit ettiklerinde hazır olan uygulamanın kullanılmaya başlanacağını da açıkladı.

Daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile karantina kurallarını ihlal eden corona virüsü hastalarının yurtlara yerleştirilmesine karar verilmişti. Elektronik bileklikle ise vaka artışının önüne geçileceği öngörülüyor.