Gündem

Türkiye'de koronavirüs için kritik tarih 11 Haziran! Salgının seyri değişecek!

Prof. İlhan Çetin, yapmış olduğu açıklamasında 11 Haziran’ı işaret ederek, “İnşallah 11 Haziran itibarıyla da 300’lü rakamları göreceğimizi düşünüyoruz. Bu dönemde tedbirleri sıkı tutarsak hastalığın belini kıracağız” ifadesini kaydetti.

11 NİSAN’I PİK NOKTASI OLARAK DÜŞÜNDÜK

11 Nisan’ı pik noktası olarak düşündüklerini belirten Çetin, vakalarda azalma görüldüğünü ifade etti. Büyükşehirler de 6 defa sokağa çıkma kısıtlamasının olduğunu söyleyen uzman doktor, 7 gün sonra dalgalanmaların görüldüğünü, “Hazırladığımız, Covid-19 Türkiye Günlük Vaka Sayısı grafiğimizde bir çıkan kol bir de inen kolu var. Grafiğimize göre 11 Nisan pik noktası diye hep düşünüyorduk. 11 Nisan sonrası vakalarda azalma eğilimi görmekteyiz. Biz şu ana kadar büyük şehirlerde 6 kez sokağa çıkma kısıtlaması yaptık. Bu kısıtlamaları yaptığımız dönemlerde 7 gün sonra yeni dalgalanmalar olduğunu gördük” şeklinde ifade etti.

Türkiye'de koronavirüs için kritik tarih 11 Haziran! Salgının seyri değişecek!

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ TARİH 24 NİSAN

Koronavirüs salgınında 24 Nisan’ın önemli bir tarih olduğunun altını çizen Çetin, “Hastalık ilk çıktıktan yaklaşık 14 gün sonra iyileşen sayımız başlıyor. Başlangıçta yavaş başlıyor, daha sonra hızlı bir şekilde yükseliyor. Bizim için önemli olan tarih 24 Nisan tarihidir. Bu tarih bizim günlük bulduğumuz vaka sayıları ile aynı şekilde iyileşen hasta sayısının çakıştığı tarihtir. Bu halk sağlıkçılar olarak önemli bir noktaydı. Bu tarihten itibaren iyileşen sayısı hızlıca yukarıya çıkmaya başladı” dedi.

11 HAZİRAN İTİBARIYLA

Çetin, 11 Haziran itibarıyla 300’lü rakamları göreceğimizi müjdeleyerek, “ İnşallah 11 Haziran itibarıyla da 300’lü rakamları göreceğimizi düşünüyoruz. Bugünden itibaren 4 günlük bayramla ilgili bir karar alındı. Bunu çok olumlu ve değerli buluyorum. Bu dönemde tedbirleri sıkı tutarsak hastalığın belini kıracağız. Arkasından da Haziran’ın ilk haftası 500-600 rakamları, yine 11 Haziran tarihi itibariyle de 200-300’lü rakamları göreceğiz. Millet olarak bu sıkıntılarımızı en az seviyeye indireceğiz diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.