Gündem

Türkiye’nin 4 bir yanı Coronavirüs ile sarıldı!

Türkiye’nin komşularında ilk İran’da Corona virüsü tespit edilmişti. İran’da koronavirüs yüzünden ölenlerin sayısı 19 olarak açıklanırken, virüsün Irak, ve dün Yünanistan’da tespit edildiği bildirilmişti. Bugün gelen son bilgilere göre ise Corona virüsü, Türkiye’nin başka bir komşusu olan Gürcistan’da da tespit edildiği bildirildi. Ve böylece Türkiye’nin dört bir yanı Corona virüs ile sarılmış oldu. 

Gürcistan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkedeki ilk Corona virüsünün tespit edilidiği duyuruldu. Virüsün tespit edildiği kişinin İran’dan Azerbaycan’a oradan da Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geldiği belirtildi.

CORONAVİRÜS HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Yeni tip Coronavirüs görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:

“Güney Kore bin 146, Japonya 861, İtalya 323, İran 95, Singapur 91, ABD 57, Tayland 40, Avustralya 23, Bahreyn 23, Malezya 22, Almanya 17, Vietnam 16, Fransa 14, İngiltere 13, Birleşik Arap Emirlikleri 13, Kanada 11, Kuveyt 9, İspanya 6, Irak 5, Hindistan 3, Filipinler 3, Rusya 2, İsrail 2, Umman 2, Avusturya 2, Hırvatistan 1, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, İsviçre 1, Finlandiya 1, Mısır 1, Lübnan 1, Afganistan 1.”

AVUSTURYA VE CEZAYİR’DE İLK VAKALAR

Avusturya’nın İtalya sınırındaki Tirol eyaletinde, iki İtalyan vatandaşında yapılan testlerde yeni tip koronavirüs tespit edildi. Cezayir Sağlık Bakanı Abdurrahman bin Buziyd, Cezayir devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen testler sonucu İtalyan vatandaşı bir kişide Corona virüsü (Covid-19) tespit edildiğini duyurdu.

Buziyd, bir klinikte karantinaya alınan hastanın, 17 Şubat’ta İtalya’dan ülkeye geldiğini kaydetti.

İTALYA’DA 12 ÖLÜ 323 HASTA

İtalya’da yeni tip Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. İtalya genelinde vaka sayısı da 357’ye yükselirken, salgının diğer bölgelere de sıçramaya başlandığı gözlendi. Kuzeydeki Bergamo kentinden güneydeki Sicilya adasının merkezi Palermo kentine tatile giden 3 kişide de Covid-19’a rastlandı.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 19’A YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı ülkede görülen corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 19’a yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık 44 kişide daha corona virüsünün tespit edildiğini aktardı. 

VİRÜS LATİN AMERİKA’DA DA YAYILDI

Latin Amerika ülkesi Brezilya’da bir kişide Coronavirüs vakasının görüldüğü açıklandı. Brezilya Hükümeti, Sao Paulo’daki hastanede İtalya’dan gelen 61 yaşındaki bir kişide Corona virüsünün saptandığı aktarıldı.

ALMANYA’DA VAKA SAYISI ARTIYOR

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) ile Baden Württemberg eyaletlerinde tespit edilen Coronavirüs vakalarıyla ülkede virüs bulaşan kişi sayısı 17’ye yükseldi. Federal Sağlık Bakanlığı, testleri pozitif çıkanların yanı sıra şüpheli vakaların da arttığı Covid-19 nedeniyle ülkede henüz ölüm vakasının olmadığını açıkladı.