Gündem

Türkiye’ye getirilen Çin aşısının Çin’de uygulanması yasak!

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, bugün ülkemize Çin’den getirilen koronavirüs aşısının Çin’de uygulanmasının yasak olduğunu belirtti. Merak edilen detaylar haberimizde

koronavirus-asisi-asi-1477247-2.jpg

ÇİN’DE UYGULANMASI YASAK

Cui Wei, bugün katıldığı canlı yayında, ülkemize Çin’den getirilen koronavirüs aşısının Çin’de kullanımının yasak olduğunu söylemesi üzerine herkes şoke oldu. Başkonsolos, açıklamasında aşının faz 3 çalışmasında olduğunu belirtti.

SINIRLI ALANDA KULLANIMINA İZİN VERİLDİ

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Cui Wei, üretin aşının faz 3 çalışmasında olduğunu fakat yasa değişikliği ile sınırlı alanda kullanımına izin verildiğini söyledi.

eqevlvfxaaa-s6a.jpg

“ACİL DURUMDA KULLANIMINA İZİN VAR”

Cui Wei, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

“Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi. Çin’de de kullanımı yok ama Çin’de yasanın formalitelerini aştıktan sonra faz 3 aşamasında olan aşıların paralel bir şekilde yasaya göre çok sınırlı olan alanlarda acil durumlarda kullanımına izin verildi”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Başkonsolosun yapmış olduğu açıklama sonrasında, Çin’in acil durumda kullanımına iznin olduğu koronavirüs aşısının Türkiye’de mi denemesi yapılacak? sorusu gündeme boba gibi düştü.

Bazı vatandaşlar ise, Çin’den gelen aşının, “Çin’deki gibi acil durumda kullanımına izin verilebileceğini” öne sürdü.

Bir Yorum

  1. Acaba gerçekten Türkiye kobay olarak mı seçildi türkler deneme tahtası mı? Hiçbir ülke çinden aşı almazken Türkiye ne için Çin aşısını tercih etti kafamda zır del sorular