Gündem

TÜRMOB Başkanı: Artık Stajyerimizi Bile Sınavla Alıyoruz

 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, “26 yılda öyle bir hale gelmişiz ki stajyerimizi bile sınavla seçiyoruz. Stajyerlikten yeminli mali müşavirliğe kadar çeşitli ünvanları elde etmek için yeterlilik sınavlarımız var.” dedi.


Sanlı, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca (SMMMO) düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, ramazan ayının bereket, hoşgörü, affetme ayı, huzur ve sabrın simgesi olduğunu belirterek, Türkiye’de yaşanan terör olaylarının burukluk yarattığını hiçbir sorunun çözümünün şiddet olmaması gerektiğini ifade etti.

11. Muhasebe Forumu, Türkiye 7. Haksız Rekabet Kongresi ve Etik Kongresi’ni gerçekleştirdiklerini anımsatan Sanlı, şöyle konuştu:

“Çok yoğun bir katılımlarla bu kongrelerimizi gerçekleştirdik. İki hafta önce gerçekleştirdiğimiz muhasebe formumuzda, muhasebe mesleğinin dünyadaki gelişimini, Türkiye’deki boyutunu, durumumuzu gözden geçirerek, mesleğimiz hakkında konuşma fırsatı elde ettik. Haksız rekabet konusunun mesleğimizin birinci derecede sorunu  olduğunu  hepimiz biliyoruz. Haksız rekabet durumunda hangi konudayız.  E-Birlik projesi kapsamındaki Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı’nı masaya yatırdık.  Etik yaşam tarzını nasıl hayatımıza yerleştiririz.  Nasıl bizim tarzımız olur.  En bilimsel  ortamda  hem uygulama hem eğitim oturumlarıyla yaşadık.  3 tane verimli  programı yaşamaktan da mutluyuz.” 

Yeni seçtikleri oda başkanlarını da tebrik eden Sanlı, TÜRMOB olarak çok başarılı bir yerde bulunduklarını bildirdi.

Sosyal medyada TÜRMOB hakkında ağır suçlamalar yer aldığını aktaran Sanlı, “Ben kendi açımdan hakkımı helal ediyorum. Ama kurumumuz çok başarılı işler yaptı.  26 yıl önce eğitimi  birinci sıraya koymuşuz.  Her odamızda onlarca eğitim yapmışız. Bundan vazgeçmediğimizi herkes biliyor. Eğitimi kurumsallaştırmışız. İlk işimiz 1992 yılında Temel eğitim Staj Merkezi (TESMER)  kurmak olmuş. 26 yılda öyle bir hale gelmişiz ki stajyerimizi bile sınavla seçiyoruz. Stajyerlikten yeminli mali müşavirliğe kadar çeşitli ünvanları elde etmek için yeterlilik sınavlarımız var. TÜRMOB olarak çeyrek asırdır bütün imkanlarımızı odalarımız için kullanıyoruz.” diye konuştu.

Sanlı, konuşmasının ardından başarılı olan muhasebecilere işyeri açma ruhsatlarını takdim etti.

Kamupersoneli.net  | AA