Gündem

Tütün Ürünleri İçin Yeni Düzenleme ! 5 Bin TL Cezası Var

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için kanun teklifi verildi. Verilen kanun teklifinde sigara paketlerinin kapalı dolaplarda satılması gerektiği ifade edildi.

TÜTÜN ÜRÜNLERİ HAKKINDA DÜZENLEME

AK Parti tarafından verilen teklifte türün ürünleri paketleri ile nargile şişelerinin üzerine, zararlarını belirten resimli ve Türkçe yazılı uyarı veya mesajların konulacağı yüzde seksenbeşe çıkartıldı.

Bunun yanı sıra söz konusu teklifte Türkiye’de üretilen veya ithal edilen tütün ürünlerinin; markanın yazım şekli, yazı karakteri, punto boyutu, paket üzerindeki konumu, paketlerin rengi, paket üzerinde yer verilen uyarı mesajları, diğer zorunlu yazı, ibare, şekiller dahil olmak üzere aynı şekilde tek tip olarak tasarlanmış düz ve standart paket biçiminde piyasaya arz edileceği vurgulandı.

Bu kapsamdaki düzenlemeleri için Sağlık Bakanlığı’nın uygun görüşü alınacak. Ayrıca düzenlemeler Sağlık Bakanlığından uygun görüş alındığında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak.

KAMUPERSONELİ.NET