Gündem

Twitter Tüm Kullanıcılara Şifrelerini Değiştirmeleri Uyarısında Bulundu

Bilindiği üzere dünyanın en önemli sosyal medya ağlarından birisi de Twitter. Tüm dünya ülkelerinde milyonlarca takipçisi bulunan sosyal medya sitesi bu takipçilerine bir uyarıda bulundu. 

Twitter kullanıcılarına yönelik yapmış olduğu uyarısında, sistemde bazı sıkıntılar yaşandığını ve kullanıcıların şifrelerini değiştirmesini belirtti. 

TWİTTER’DAN ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN UYARISI

Sosyal medya şirketi Twitter kullanıcılarına yönelik yapmış olduğu uyarısında, sistem ağında yaşanan bir sorun nedeniyle kullanıcı şifrelerinin maskelemeden depolandığını belirtti. Bu nedenden dolayı kullanıcılarına şifre değişikliği yapın uyarısında bulunan sosyal medya şirketi söz konusu hataya dair de bazı bilgiler aktardı. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter konuya dair açıklamasında kullanıcılarını rahatlatan bir açıklama yaparken tespit edilen hata yüzünden şifre koruma sisteminde bilgi sızıntısının yaşanmadığını kaydetti.

Ancak sistemde bulunan ve ‘böcek’ olarak tabir edilen bir sızıntı nedeniyle kullanıcı şifrelerin maskelenmeden depolandığını ve bu durumun istenmeyen problemlere neden olabileceği uyarısında bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA