Gündem

TYBD’den flaş koronavirüs açıklaması: 5 ilimize sokağa çıkma yasağı gelebilir!

Çin’de başlayıp, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısı dün akşam itibariyle 42 bine ulaştı. Başkan Cinel, koronavirüs salgınıyla ilgili şaşırtan bir açıklama yaptı. Tüm Türkiye’de olmasa da, en çok vakanın görüldüğü 5 ile sokağa çıkma yasağının gelebileceğini açıkladı.

BÜYÜK DALGAYA HAZIRLIK YAPILIYOR

Cinel, salgına ilişkin pik noktasına ne zaman ve nasıl ulaşılacağını henüz bilmediklerini, ancak büyük dalgayla ilgili hazırlıkların devam ettiğini ifade ederek, “Yavaş yavaş hastaneler ve dolayısıyla yoğun bakımlar doluyor. Bir taktik ile olası büyük dalgaya hazırlık yapılıyor; yeni yoğun bakım yatakları devreye sokuluyor, yeni hastane binalarının kısım kısım açılması planlanıyor. Ne var ki dalganın boyutunun ne olacağı, pik noktasının nereye varacağı belli değil, Fransa’da bir günde 1400 kişi öldü. İkinci dalganın gelme olasılığı da söz konusu olabiliyor” açıklamasında bulundu.

TYBD’den flaş koronavirüs açıklaması: 5 ilimize sokağa çıkma yasağı gelebilir!

AKILLICA KULLANILMALI

Cinel, salgın döneminde yoğun bakım ünitelerinin akıllıca bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti. İleriki dönemde yoğun bakım ünitelerinin kurulması gerektiğini ifade ederek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yoğun bakım bir ekip işidir. Yalnızca yoğun bakım ekibinin sağlığını korumak ve yoğun bakım yatak sayısını artırmak da çözüm olamayabilir; ‘yoğun bakımların akılcı kullanımının’ ön plana çıkarılması bu gibi olağanüstü pandemi günlerinde şarttır. İllerde yoğun bakım ekipleri kurulmalı. Bu ekipler, Covid-19 dışındaki yoğun bakım hastalarını özel hastanelere tahliye edebilir”

TYBD’den flaş koronavirüs açıklaması: 5 ilimize sokağa çıkma yasağı gelebilir!

EN ÇOK VAKA GÖRÜLDÜĞÜ 5 İL

Koronavirüs salgını Türkiye’nin 81 iline yayılmış durumda. Ancak her il, salgından aynı ölçüde etkilenmiyor. Açıklanan resmi kaynaklara göre Türkiye’de en çok vakanın görüldüğü 5 il şu şekilde:

İstanbul
İzmir
Ankara
Konya
Kocaeli