Gündem

Ücretli Poşet Uygulaması Hakkında Bakan Kurum'dan Önemli Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bolu’ya geldi ve partisinin seçim çalışmaları kapsamında İzzet Baysal Caddesi’ndeki iş yerlerini ziyaret etti. 

Bakan Kurum burada önemli açıklamalarda bulunarak poşetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum açıklamalarında poşet kullanımının yüzde 70 oranında azaldığını ifade etti.

BAKAN KURUM’UN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Kurum açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Uygulama tüm Türkiye’de zorunlu hale geldi ve yaygınlaştı. Vatandaşımıza bu duyarlı davranıştan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yılbaşı itibarıyla kişi başı 440 olan kullanım sayısı, şu an yüzde 70’e varan oranda azalmış durumda. Hedefimiz yüzde 90 oranında plastik poşet kullanımını azaltmak ve kişi başı 40 adede kadar düşürmek. Bu sayede hem çevremizi hem de doğamızı korumuş olacağız.”

“Bunların kullanım sayısını azaltacağız. 2021 yılına girdiğimizde depozito uygulamamız başlayacak. Artık şehir meydanlarında, plastik, cam, metal şişelerimizi atacağımız ve geri dönüşümünden de kontör yükleyeceğimiz, belediye otobüs araçlarımıza bilet ve para olarak bize geri dönecek uygulamaları da yaygınlaştıracağız.”