Gündem

Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? Maskeler ne zaman gelecek? Ücretsiz maske başvuru linki

Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? sorusu günümüzde en çok sorulan soruların başında geliyor. Koronavirüs salgını sebebiyle önlemler alınmaya devam ediliyor. 20 ila 65 yaş arasındaki vatandaşlar dışarıya çıktığında maske kullanabilmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ücretsiz maske dağıtımı başlamıştı. Maskeler artık eczaneler aracılığıyla ücretsiz bir şekilde veriliyor. E-Devlet üzerinden yapılan maske başvuruları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde..

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

Ücretsiz maskelerin başvuruları E-Devlet üzerinden online olarak yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı aracılığıyla dağıtılacak olan ücretsiz maskeler, kişi başı 10 gün için 5 adet verilecektir. Maske isteyen vatandaşlar, E-Devlet üzerinden maske başvurusunda bulunması gerekiyor. Maske başvurusu değerlendirmeye alındıktan sonra kişiye SMS olarak bir kod gönderilecek. Kod ile dilediğiniz eczaneye giderek, maskenizi temin edebilirsiniz. Kod gelmeyen vatandaşlara maske verilmeyecektir. Bu sebeple kodun gelmesini beklemeniz gerekiyor.

Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? Maskeler ne zaman gelecek? Ücretsiz maske başvuru linki

SMS KODLARI NE ZAMAN GELECEK?

Maskelerin eczanelerden alınabilmesi için cep telefonuna SMS gelmesi gerekiyor. Vatandaşlar da, SMS kodlarının ne zaman geleceğini merak ediyor. Maskelerin kaç günde verileceğine dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak vatandaşlara kademeli olarak SMS gönderilmeye başlandı.

YAKINLARIMA MASKE ALABİLİR MİYİM?

Başvuru yaparken, aynı hanede yaşadığınız yakınlarınıza da maske talebinde bulunabilirsiniz. Talepte bulunmak için T.C kimlik numara isim ve soy isim bilgisi yeterli olacaktır. Kendinize maske başvurusunda yaparken aile üyelerini de sistem üzerinden ekleyerek, başvuru yapabilirsiniz.

Maske başvurusunda bulunmak için TIKLAYIN