Gündem

Ücretsiz maske ne zaman alınabilecek? Resmi açıklama geldi

Herkes merakla ücretsiz maske dağıtılmasını beklerken resmi açıklama İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu’ndan geldi.

ÜCRETSİZ MASKE NE ZAMAN ALINABİLECEK?

“Eczanelerden ne zaman bedava maske alınabilecek?” sorusuna cevap veren İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, “Sağlık Bakanlığı, 3 büyük dağıtım kanalımıza sevkiyatı tamamlamak üzere. İstanbul Ecza Koop. Selçuk Ecza ve Allians Ecza’ya sevkiyat tamamlanır tamamlanmaz 2.5 milyon maske dağıtılacak.Bu üç depoya sevkiyat tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı 20-65 yaş arası vatandaşın telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek.Bugünden itibaren eczanelerden vatandaşa ücretsiz maske dağıtımı başlayacak. 10 gün için kişi başı 5 maske. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler.Sarıalioğlu, Ankara’daki dağıtım kanallarına da bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından maskelerin ulaştırılacağını ve ardından da vatandaşa eczaneden dağıtıma başlanacağını söyledi. Sonra da diğer şehirlerde dağıtım yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Ücretsiz maske ne zaman alınabilecek? Resmi açıklama geldi

ECZANEDE KORONA VİRÜSÜ TESTİ OLUR MU?

Ayrıca “Eczanede koronavirüs testi olur mu?” sorusuna ise Sarıalioğlu şöyle cevap verdi:

“Testlerin eczanelerde yapılması ya da kişilerin testleri temin ederek kendi kendine yapması doğru yöntem değil. Tüm bilgiler devlet tarafından toplanmalı.En önemlisi test sonucundaki pozitif devletle paylaşılması ve vakanın etrafının izole edilmesi. Bu nedenle koronavirüs testinin mutlaka hastanede, Sağlık Bakanlığı denetiminde yapılması gerekli. Eczanede ya da başka bir yerde test olmaz.” 

Ücretsiz maske ne zaman alınabilecek? Resmi açıklama geldi

TÜRKİYE GENELİ PTT ÜZERİNDEN ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU

Türkiye geneli PTT üzerinden ücretsiz maske başvurusu hakkında ise şu açıklama yapıldı:

Cumhurbaşkanımızın Talimatı ile

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

*Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz. Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun. PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

Ücretsiz maske ne zaman alınabilecek? Resmi açıklama geldi

PTT ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ücretsiz maske ne zaman alınabilecek? Resmi açıklama geldi

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU

PTT’nin yanı sıra E Devlet üzerinden de ücretsiz maske almak için başvuru yapabilirsiniz. Edevlet üzerinden yapılacak ücretsiz maske başvurusu açıklaması ise şöyle:

Bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleriniz için 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla ücretsiz maske talebinde bulunabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

NOT: 3 katlı 5 adet cerrahi maske talebi için aşağıdaki formu doldurmanız gerekmektedir.

Ücretsiz maske ne zaman alınabilecek? Resmi açıklama geldi

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ