Gündem

Ucuz ve Konforlu Otobüs Yolculuğu için Bilet Alma İpuçları

Eşsiz manzaraları ve sevilen şarkılar eşliğinde yapılan yolculuklar otobüs ile seyahati tercih eden uzun yol severler için önemli kıstaslar arasında yer alıyor. Online bilet satış sitesi obilet.com, daha ekonomik ve konforlu otobüs yolculukları için izlenmesi gereken ipuçlarını paylaştı.

Kimi zaman tatiller, bayramlarda memleket ziyaretleri, okula gidişler ya da eve dönüşler için her yaş ve kesimden insanın sıklıkla kullandığı şehirlerarası otobüsler ile ulaşım bir çözüm olmaktan çok kimi zaman sadece “otobüs ile yolculuk” olduğu için bile bir tercih sebebi olabiliyor.

İsterseniz tatil dönüşü okula geri dönmek için, ister yeni bir şehri keşfetmek ya da bir ülkeyi baştan sona gezmek için tercih edilen otobüs yolculuklarını daha konforlu hale getirirken aynı zamanda da biletinizi daha ucuza mal etmeniz için izlemeniz gereken ipuçları mevcut. 

İŞTE O İPUÇLARI

İnternetteki firmaları kıyaslayarak daha ucuz olan siteyi bulmak

İnternet çağında olduğumuz şu günlerde otobüs bileti almak için acentelere kadar gitmemize gerek yok. Birkaç dakikalık araştırma sonucunda dahi istek ve beklentilerimiz doğrusunda bir otobüs biletine internet üzerinden sahip olabiliriz. 

Bir yandan da bileti internet sitesi kapsamındaki firmalar arasında kıyas yaparak almak seyahate daha çok bütçe ayırmamız ayırılması açısından faydalı olacaktır.

obilet.com CEO’su Yiğit Gürocak; “Firmalar arasında kıyaslama yapabileceğiniz ve ek komisyon ödemeden kolay, güvenli bir şekilde bilet alabileceğiniz bir platform sunuyoruz. Hem sektördeki büyük firmalar hem de yolcular için seçenekleri artıran yerel firmalardan oluşan geniş bir yelpaze sağlıyoruz” dedi.

Bilet Alımını Son Dakikaya Bırakmamak

Bayram tatilleri, ders dönemlerinin ilk ve son günlerine yakın yaşanan talep yoğunluğundan dolayı bilet almayı son dakikaya bırakmak risk teşkil ediyor.

Yiğit Gürocak “Böyle zamanlarda, yolcuları mağdur etmek istemeyen otobüs firmalarının ek seferler koyduğunu belirten Gürocak; “obilet.com sitemi üzerinden sunduğumuz ‘Boş Koltuk Alarmı’ ile yolcuları iptal edilen biletlerden ve açılabilecek ek seferlerden anında SMS ile haberdar ediyoruz” dedi.

Güneşin Konumu

Seyahat edilecek saat ve mevsime göre güneşin konumunun değişmesi, seyahatin konforunu belirleyen en önemli unsurlardan biri.
Yolculuğunuz sırasında izleyebileceğiniz şahane bir günbatımı ya da gündoğumu manzarası göz zevkinize hitap ederken yolculuğunuzu daha keyifli hale getirecektir. 

obilet.com’un bu konuda sunduğu avantaja dikkat çeken Gürocak; “Kullanıcıların otobüs koltuklarını seçerken yolculuk sırasında güneşin yönünü dahi görerek satın alma işlemlerini gerçekleştirebilmelerine olanak tanıyoruz” dedi.

Rahat ve Keyifli Bir Yolculuk İçin

Uzun yol seyahetlerinde kişinin rahatı da seyahatin konforunu etkileyen en önemli faktörlerden biri. Güneşin konumuna göre seçtiğiniz koltuğunuzda yolculuğunuza devam ederken rahat kıyafetler ve spor ayakkabılar eşliğinde devam ederken yolculuk keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Fakat, yolculuk süresince ve molalarda hava şartlarına karşı önlem almak için yanınızda ekstra şal ve ceket bulundurmak yararınıza olacaktır.