Gündem

Uğur Dündar'dan flaş moderatörlük açıklaması! Yıldırım'dan Dündar'ın kararı sonrası ilk açıklama

İmamoğlu ile Yıldırım’ın bir araya geleceği programla ilgili duayen gazeteci Uğur Dündar’dan flaş açıklama geldi. Dündar programda moderatörlük yapmayacağını duyurdu.

Uğur Dündar aldığı kararı Twitter hesabından duyurdu

Dündar açıklamasında, “Tarihi 31 Mart seçimleri öncesinde, Sn.B. Yıldırım ve Sn. E. İmamoğlu’nun katılacağı açık oturumun moderatörlüğü için her iki adayın da ismim üzerinde uzlaşmaları, onurla sürdürdüğüm 50 yıllık meslek hayatımın manevi madalyalarından biri olmuştur. Halkımızın yıllardır Türkiye’nin en güvenilir ismi olarak tarafıma gösterdiği güvenin, siyasi kutuplaşmanın zirveye çıktığı bu dönemde ve böyle önemli bir konuda her iki aday tarafından paylaşıyor olması son derece anlamlı ve değerlidir. Her iki adaya da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Uğur Dündar'dan flaş moderatörlük açıklaması! Yıldırım'dan Dündar'ın kararı sonrası ilk açıklama

Binali Yıldırım’dan Uğur Dündar’ın kararına yanıt

Dündar’ın kararı sonrası Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan açıklama geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Yıldırım, “Uğur Bey’in kararına üzüldüm. ‘Adaylar ve demokrasi zarar görür’ diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda “birilerinin” baskısı etkili olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Uğur Dündar'dan flaş moderatörlük açıklaması! Yıldırım'dan Dündar'ın kararı sonrası ilk açıklama

Ekrem İmamoğlu’nun cevabı

Yıldırım’ın bu önerisine İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da cevap geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık’a açıklamada bulunan İmamoğlu, Dündar’ın programı sunmasından memnuniyet duyacağını belirtti. Işık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Az önce Ekrem İmamoğlu cevaben aradı, ‘Ortak yayınla ilgili Uğur Dündar ismine hiçbir itirazım olmaz. Aksine memnun olurum. Sadece tartışmanın içeriğiyle ilgili İstanbul seçimi süreci ekseninde kalmak suretiyle hiçbir kısıtlama olmamalı’ dedi” ifadelerini kullandı.