Gündem

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan Wikipedia Açıklaması! Erişimi Biz Engellemedik!

2018 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmelerinde bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet ansiklopedisi Wikipedia’nın erişim durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

”ATATÜRK’E DAİR YANLIŞ DEĞERLENDİRMELER VARDI DÜZELTİN DEDİK”

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında Wikipedia’a Ulu Önder Atatürk’e karşı yanlış değerlendirmeler olduğunu söyleyerek bunların kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti. 

Bakan Arslan Wikiperdia’nın mahkeme kararıyla kapatıldığını belirterek, “Wikipedia internet sitesine erişimi biz engellemedik. Wikipedia’nın Türkiye’yi terör örgütlerine destek veren ülke statüsünde gösterdiği metinler vardı. ‘Bunları çıkarın’ dedik. Onlara erişimi engelledik. Ulu Önder Atatürk’e ilişkin yanlış değerlendirmeler vardı. Onu özellikle uyardık. Mahkemenin aldığı karar nedeniyle Wikipediaya erişim engellenmiş durumda” dedi.

‘DÜZELTMELERE KARŞI ERİŞİMİ KAPATTILAR’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca Wikipedia’da yanlış bilgilerin düzeltilme şansı olduğunu ifade ederek Wikipedia’nın bu erişim kaldırıldığını aktardı.

“Wikipedia herkese açık, editörlük yapabiliyorsunuz. Türkiye ile ilgili bilgiyi yanlış görüyorsanız, düzeltme şansınız var. Ancak bu bilgilere müdahale eden editörlerin erişimini yasakladılar. Kim yasakçı, biz mi, Wikipedia mı?” 

Kamupersoneli.net – ANKARA