Gündem

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan PTT'ye Personel Alımı Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT’ye personel alımına ilşkin bir açıklama yaptı.

Ulaştırma Bakanı Arslan, TRT’ Haber’de katıldığı bir programda PTT’ye personel alımına ilişkin kendisine yöneltilen bir soru üzerine açıklama yaptı.

Bakan Arslan tafafından yapılan açıklama söyle oldu;

“PTT konusu önemli, PTT’nin bünyesine 5000 kişiyi hedefledik, ilk 500‘ü başlattık, 1750 kişiye mülakat yaptık, kazananı açıkladık, güvenlik soruşturmaları başladı. Ama Danıştay, Yürütmeyi Durdurma kararı aldı. Ancak, esastan görüşme devam ediyor. Yürütme durdurulduğu için, mevzuat çalışması yapıyoruz. Çünkü 1750 kişiye kazandın dedik, sonra kusura bakmayın diyemeyiz.

Mağdur olmamaları için, gereğini yapıyoruz. Ayrıca ikinci 2500 ile ilgili başvuruları aldık. KPSS puanına göre, 3 katını davet ettik, burada, başvurmaması gereken unvanlar başvurdu, ÖSYM ile irtibat kurduk o konuyu çözdük. Ama o süreci de Danıştay’ın kararından dolayı durdurduk. Adaylar olarak biraz sabırlı olsun istiyoruz. Onları mağdur etmek istemiyoruz, konuyu çözeceğiz

Kazandığını açıkladığımız, evraklarını vermiş olanlar, ‘seni almıyorum’ demek doğru değil. Danıştay, esastan da görüşecek, bu konuda süreci takip ediyoruz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum