Gündem

Ulaştırma Bakanlığı Müjdeledi! E- Devlet Üzerinden e- Posta Hizmeti Verilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey TÜBİTAK ile ortak çalışma yaptıklarını açıkladı. Söz konusu projeler için güzel bir işbirlik sağlandığını ifade eden Zerey, bu doğrultuda e- devlet üzerinden yerli e-posta hizmeti sağlanabileceğini ifade etti. 

Zerey yaptığı açıklamada kendi sorumlulukları altında bulunan PTT’yi özellikle e- ticaret sistemine yönelik şekilde çalışma yapmasına olanak sağladıklarını ifade etti. Söz konusu detayları açıklayan Zerey; 2016 yılında dünya genelinde 1 trilyon 860 milyar dolar global perakende e- ticaret hacminin 2021 yılında 4 trilyon 480 milyar dolar olarak beklediklerini ifade etti.

E- DEVLET İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Zerey konuyla alaklı olarak yaptığı açıklamada; 2016 yılının ilk aylarından itibaren teknolojik bazda çalışmalara hız verdilerini ve bunun bakanlıklar ve kamu kurumlarının şuan itibariyle elektronik ortama aktaracaklarını ifade etti. Ayrıca artık belge alışverişinin zarf ve kağıtlar ile olmayacağını elektronik posta yolu ile yapıldığını ifade ederek yakın tarihte belediyelerin yanı sıra okullarında bu bünye içerisine dahil edilerek hizmetten yararlanabileceklerini ifade etti. 

Bakanlıklar ve kamu kurumları için yapılan çalışmaların tüm işlemlerinin e-Devlet bünyesine aktarılması işlemlerinin 30 Haziran 2018 tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Zerey, yaptığı açıklamada 31 Aralık 2018 tarihine kadar kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına kadar tüm hizmet prosedürlerinin e- devlet üzerinden aktarılacağını sözlerine ekledi.

Kamupersoneli.net I ANKARA