Gündem

' Ülke ve Millet Olarak Ermeni İşgalini Hiçbir Şekilde Tanımıyoruz '

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Ülke ve millet olarak Karabağ’daki Ermeni işgalini hiçbir şekilde tanımıyoruz” dedi.


Kurtulmuş, Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı’nın açılışı için geldiği Konya’da, toplantının yapıldığı Novotel’de yabancı gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantı çıkışında Azerbaycanlı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, Karabağ’daki Ermenistan işgaline ilişkin sorular üzerine Karabağ’ın, Azerbaycan’ın doğal bir parçası olduğunu söyledi.

Azerbaycan’ın büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını dile getiren Kurtulmuş, “Ülke ve millet olarak Karabağ’daki Ermeni işgalini hiçbir şekilde tanımıyoruz. Bu uluslararası camia tarafından tanınması gereken bir gerçek. Biz bu meseleyi her platformda ifade ediyoruz.” diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye’nin Dünya Miras Komitesinin bir üyesi olduğunu hatırlattı.

Azerbaycan’ın kültürel varlıkları olarak Karabağ’daki kültürel varlıkların kaydedilmesi noktasında üzerilerine düşeni yapacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, “Biz o platformda da Karabağ’ın Azerbaycan’a ve Azeri kardeşlerimize ait olduğunu dile getiririz. Bu konuyu Kültür ve Turizm Bakanımıza da hatırlatacağım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Rusya ilişkilerine de değinen Kurtulmuş, ilişkilerin düzelmesinin bütün Türk Cumhuriyetlerinin lehine olduğunu, geliştirilecek olan dostluk ilişkilerinin Azerbaycan başta olmak üzere bütün Türk illerine fayda sağlayacağı kanaatini taşıdığını aktardı.

Kamupersoneli.net / AA