Gündem

Ülkemizde corona virüs aşılaması ne zaman yapılacak? Vali tarih verdi

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz corona virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulunarak aşılama hakkında da tarih verdi. Ayaz açıklamalarında durumun hem Çankırı’da hem de ülkemizde iç açıcı olmadığını hastaneye sevk edilen hasta sayısının vefat eden hasta sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Vali Ayaz açıklamalarında gereksiz yere hareket edilmemesi, gereksiz yere yere çarşıya çıkılmaması, misafirliğe gidilmemesi konusunda uyarıda bulunarak aşı çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

AŞI İÇİN TARİH VERDİ

Açıklamalarında aşı ile müjdelerin gelemeye devam ettiğini belirten Vali Ayaz açıklamalarının devamında bu yılın sonunda önümüzdeki yılın başında bir miktar aşının gelip aşılama çalışmalarının başlamasının planlandığını belirterek o zamana kadar biraz daha sabredilmesi gerektiğini vurguladı. 

Bu konuda Vali Ayaz’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Şu anda hastanede gelen hastayı kabul etmeyecek durumda değiliz ancak doluluk her geçen gün artmakta. Yatırdığımız vatandaşı öyle yarın hemen taburcu edemiyoruz. Hastalık ağır bir hastalık. Sonuçta günlerce tedavi gerektiriyor.”