Gündem

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sevgi, saygı ve büyük özlemle anılıyor

İlk olarak Anıtkabir’de resmi tören düzenlendi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet heyeti, Anıtkabir’e çıktı.

Saat 9’u 5 geçe Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir anma töreni düzenledi daha sonra Anıtkabir halka açılacak.

Yenimahalle Belediyesi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenliyor.

Atatürk Anma Oratoryosu saat 18.00’da sahne alacak, tiyatro ve dans gösterileri yapılıp şiirler okuyacaklar..

CHP Ankara İl Başkanlığı da saat 09.05’te Ulus’taki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

CHP Ankara teşkilatı bugün saat 18.30’da Güvenpark’tan Anıtkabir’in hemen yanındaki Anıtpark’a meşaleli yürüyüş düzenleyecek.

Mersin’den yola çıkan, 5 günde 500 kilometre yol yapıp Ankara’ya gelen, farklı meslek gruplarından oluşan, aralarında görme engellilerin de bulunduğu 13 bisikletçi de bugün Anıtkabir’e geldi.

Spor dünyası 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ’ü özlemle anıyor. 3 yıl önce dönemin başkanı Ahmet Şan’ın, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” söylemini siyasi bulduğu Konyaspor, bugünkü A.Gücü maçına Atatürk imzalı forma ile çıkacak. Başkent ekibi de 10 Kasım için özel forma yaptırdığını açıklamıştı.

DEVLET BÜROKRASİSİNDEN 10 KASIM MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin kendisidir.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

O, Türk milletini tarihin nesnesi haline getirmek isteyen işgal kuvvetlerine teslim olmayı düşünmeyen büyük bir kahramandır. ata

Bir Yorum