Gündem

Ümit Özdağ : "Ahmet Davutoğlu Gidecek, Berat Albayrak Başbakan Olacak"

Haftalar Önce O Bile Biliyordu
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adaylarından Ümit Özdağ Yakın zamanda Ahmet Davutoğlu’nun gönderileceğini ve yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın geleceğini iddia etmişti.

Sözcü gazetesine de benzer bir açıklamada bulunan Prof. Ümit Özdağ : “Artık gizlisi saklısı kalmadı. Erdoğan, Davutoğlu’nu değiştirmeye kararlı” şeklinde konuşan Ümit Özdağ, ”Öncelikli plan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yeni genel başkan ve başbakan olması ile Anayasa değişikliği idi ancak dokunulmazlıkların gündeme getirilmesiyle bu oyun planında ve kurguda değişiklik yapıldı. Yeni oyun planında Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın damadı Berat Albayrak’ın Genel Başkan seçtirilmesi ve Başbakanlığa getirilmesi planlanıyor. Ardından da Başkanlık sisteminin getirileceği yeni Anayasa değişikliği gündeme gelecek. Bu değişiklik Türkiye’nin üniter yapısının bozulmasına neden olur. Dolayısıyla Türkiye hiç de istenmeyen toplumsal huzursuzluklarla karşı karşıya kalabilir” şeklinde konuşmuştu.

Bilindiği gibi kısa süre önce Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu , Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra görevden ayrılma kararı aldığını açıklamıştı. Başbakanın görevden ayrılma kararında partinin il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin elinden alınmasının büyük rol oynadığı biliniyor.Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında “başkanlık sistemi için” bir soğukluk olduğu da zaman zaman iddia ediliyordu.