Gündem

Üniversiteliler İçin "Kampüse Hoş Geldin" Projesi

2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversiteyi yeni kazananlar için Ak Parti’li gençler tarafından bir proje düzenlendi. “Kampüse Hoş Geldin” projesi kapsamında 60 bin üniversiteliye ulaşıldı.

Projede, üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin, gittikleri şehre, üniversite ortamına uyum sağlamaları için rehberlik hizmeti veriliyor ve burs ve yurt imkanları hakkında öğrencilerin bilinçlenmesi sağlanıyor.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, 15-30 yaş arasındaki gençlere ulaşıp onların sorunlarına çözümler aramanın görevleri olduğunu dile getirdi. 400 binden fazla öğrencinin ailesinden uzakta, bilmediği bir şehirde üniversite hayatına başladığını da ekleyen Ecertaş, 81 ilde öğrencilere ulaşmak için projenin sürdüğünü açıkladı.

1 aydır süren proje kapsamında yaklaşık 60 bin öğrenciye ulaşıldı. 

“Kampüse Hoş Geldin” projesiyle öğrencilere, şehir hakkında, burs ve yurt konularında gerekli bilgi verildikten sonra, karar verme hakkının öğrenciye bırakıldığı ifade edildi. 

Ercetaş, üniversite öğrencilerinin sadece kayıt sürecinde değil her zaman yanlarında olacaklarını söyledi ve burs imkanlarının sınırlı olması nedeniyle öğrencilerin detaylı bir açıklama yapmalarını gerektiğini de söyledi.

Kamupersoneli.net