Gündem

Usta oyuncu Eşref Kolçak hayatını kaybetti! Eşref Kolçak Kimdir?

Türk sinemasının usta ismi Eşref Kolçak hayatını kaybetti.

RAHATSIZLIĞI VARDI, ACI HABER GELDİ

Kolçak, bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. 92 yaşındaki usta oyuncu saat 17 gibi yaşamını yitirdi. Acı haberi Onur Akay sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Usta oyuncu Eşref Kolçak hayatını kaybetti! Eşref Kolçak Kimdir?

ONUR AKAY ACI HABERİ VERDİ! SAAT 17:00’DA…

Eşref Kolçak’ın vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Akay, “Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören efsane oyuncumuz Eşref Kolçak’ı, saat 17:00’da kaybettik. Nur içinde yatsın inşallah.” ifadelerini kullandı.

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

1944 yılında Atilla Revü Opereti’nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti. 1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı “Fedakar Ana” filmi olmuştur. 1950’li ve 60’lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak çıktı karşımıza. Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman F. Seden) önemli filmlerinden bazılarıdır. Sanat hayatı boyunca 200’e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi , eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak’ın babasıdır. Kanser tedavisi gören pop müzik sanatçısı olan oğlu Harun Kolçak 20 Temmuz 2017’de hayatını kaybetti.

.Ödülleri:
1961 Türk Filmleri Yarışması, “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü, Namus Uğruna
2000 Antalya Altın Portakal Film Festivali, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü, Güle Güle
2003 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yıldırım Önal Anı Ödülü.

KAYNAK :www.egehaber.com