Gündem

Uygulama tüm Türkiye'de 12.00'de başlayacak! Tam 6 saat sürecek!

Dünya genelince binlerce kişinin ölmesine, milyonlarca kişinin enfekte olmasına sebep olan ölümcül salgın koronavirüse ilişkin normalleşme adımları atılmaya başlandı. Uzun bir süredir evlerinde olan ve dışarıya çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar 17 Mayıs 12.00 – 18.00 saatleri arasında dışarıya çıkabiliyor.

MASKESİZ ÇIKILMAYACAK

Tüm Türkiye’de 65 yaş üstü vatandaşlar saat 12.00 – 18.00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecek. Geçtiğimiz hafta da uygulanan sokağa çıkma izni gibi, vatandaşlar maskesiz dışarıya çıkmayacak. İhtiyaç olduğu durumlarda yaşlılar, yanlarına refakatçi alabilecek. Toplu taşıma ve özel araç kullanmak yasak olacak. 65 yaş üstü vatandaşlar, sadece ikamet bölgelerinde hava alabilecek.

Uygulama tüm Türkiye'de 12.00'de başlayacak! Tam 6 saat sürecek!

SAATLERİ DEĞİŞMİŞTİ

Geçtiğimiz Pazartesi günü kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların bu hafta için de hava alma izninin olacağını belirtmiş saatlerini 11.00 – 15.00 olarak ifade etmişti. Ancak bu hafta Afrika’dan gelen ve ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgası sebebiyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saati değişti. Buna göre 17 Mayıs Pazar (Bugün) 12.00 ila 18.00 saatleri arasında tam 6 saat boyunca hava alma iznini kullanabilecekler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Elde edilen meteorolojik verilere göre hava sıcaklının bu hafta sonu artması sebebiyle, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saati değiştirildi ve uzatıldı. Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi. Gönderilen genelgede kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla uygulamaya geçtiği, “65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 12.00-18.00 saatlerinde sokağa çıkmalarına karar verilmiştir” şeklinde ifade edildi.